Verbasana yoga studio

Become yourself.

Verbasana studio smješten je u Kamaufovoj ulici 14 u Zagrebu.

Prostor se sastoji od dvorane za vježbanje yoge i sobe za tretmane, svlačionice.

Osim satova yoge također u ponudi imamo terapeutske masaže.

Ljeti otvaramo Rooftop yoga shalu na krovu Martićeve ulice.

Verbasana yoga studio nudi satove Ashtanga yoge, Vinyase Flow, Hatha Flow, ABC yoge za početnike, Yoge za kralježnicu, Yoge za djecu, Yoga Nidre uz zvuk tibetanskih zdjela, Prenatal yoge za trudnice i Chakra dance yoge, satove pranayame, vođene meditacije te razne zanimljive radionice i događanja sa gostujućim učiteljima.

Ponosni smo učitelji Kids yoge u Waldorfskoj školi u Zagrebu. Često organiziramo koncerte indijske klasične glazbe te nekoliko puta godišnje organiziramo i vodimo yoga retreate u Hrvatskoj i Indiji. 

Članovi smo Shanti yoga grupe koja spaja yogu i ples te promovira mir i sreću koje vježbanje yoge pruža tijelu, umu i duši.

 
Yoga Class - Downward Facing Dog

O nama

Yoga shala Verbasana osnovana je sa željom da se stvori još jedna oaza mira u Zagrebu.


U vremenima sve stresnijeg života, bržeg i nezdravog tempa življenja kojem smo svi izloženi, yoga nam je dana kao drevno znanje istoka koje nam pomaže dovesti naše živote u ravnotežu s prirodom, sa samima sobom, vraćajući nas k sebi, što rezultira zdravijim, sretnijim i kvalitetnijim životom.

 

Stilovi

 
Women Stretching

Ashtanga/Vinyasa Flow yoga

Ashtanga yoga je dinamični stil yoge koju je popularizirao Sri K. Pattabhi Jois, jedan od najvećih učitelja joge 20.st., koji je Ashtanga yogu poslao u svijet i proširio Zapadom. Ashtanga je disciplinirana, zahtjevna praksa koja pročišćava tijelo i um i zbog koje postajemo prisutni, fokusirani, zadovoljni i sretni na miran i uzemljen način.

Vinyasa Flow je dinamički oblik yoge koji se razvio iz Ashtanga Vinyasa yoga sistema. Vinyasa je povezivanje daha i pokreta kroz razne položaje. Vinyasa kretnje podsjećaju na ples. Ima brojne pozitivne učinke kako na tijelo, tako i na um. Tijelo se slijedovima zagrijava i povisivanje tjelesne temperature sagorijeva toksine nakupljene u zglobovima i muskulaturi te na taj način revitalizira tijelo, a um se smiruje ritmičnim zvukom ujjayi daha koji prati pokrete. Svi ti međusobno povezani parametri dovode do meditacije u pokretu i oslobađanja energetskih blokada.

Practicing Yoga

Yoga za kralježnicu/Meditacija i pranayama

Yoga za kralježnicu je osmišljena kako bi pomogla boljoj pokretljivosti kralježnice uz preventivni pristup. Uvrtanjem kralježnice oslobađamo potencijalno uklještene živce, jačamo mišićno tkivo i poboljšavamo fleksibilnost ligamenata.

Meditacija je jednostavna metoda relaksacije koja pomaže da se potpuno psihofizički odmorimo i opustimo kao za vrijeme najdubljeg sna. Za vrijeme meditacije se aktivira parasimpatički sustav te povećava lučenje serotonina i melatonina za čak 300% , povećava se protok krvi za čak 200%, smanjuje se rizik od srčanog i moždanog udara, smanjuje se broj otkucaja srca, snižava krvni tlak, smanjuje proizvodnja mliječne kiseline i količina hormona stresa. Meditacijom povećavamo koncentraciju, fokus, sposobnost bolje organizacije i bržeg učenja.

Pranayama je upravljanje životnom energijom (pranom) putem daha, tehnike disanja i usmjeravanja prane. Pranayama je znanost o prani i dahu a drevni yogiji su ih radili kako bi povećali količinu i kvalitetu prane, pročistili nadije (energetske kanale) i čakre (energetske centre) te uronili u duboko iskustvo blaženstva i povezivanja sa božanskim izvorom. 

'Yoga is like music: the rhythm of the body, the melody of the mind, and the harmony of the soul create the symphony of life.'

B.K.S. Iyengar

 
 

Kontakt

Kamaufova ulica 14
Zagreb, 10 000
Croatia
web stranica: verbasana.com

©2018 by VerbAsana yoga studio. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now